Chika-fórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fórum překladové skupiny Chika-translations.

PříjemHledatLatest imagesRegistracePřihlášení

Kodomo no Jikan

Goto down 
+11
Bloodlines
Ravens
martin-cs
Dawnen
Thorr
TommyCZ
sovel
warrion
Likan
mashiro
Dejv007
15 posters
Jdi na stránku : 1, 2, 3, 4  Next
AutorZpráva
Dejv007
Admin
Dejv007

Poeet p?íspivku : 848
Registration date : 15. 02. 08

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyFri Feb 15, 2008 9:14 pm

Všechny dotazy ohledně našeho překladu anime Kodomo no Jikan piště prosím zde.
Návrat nahoru Goto down
http://www.chika-translations.tym.cz
mashiro
Chika-team
mashiro

Poeet p?íspivku : 189

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyThu Mar 20, 2008 9:22 pm

Zdravím, já sem ( dáli se to tak nazvat) překladatel Mashiro, možná si lámete hlavu proč jsou Sumomomo momomo jen dvě episody... není to proto že bych ukon¨čil překlad nebo že by jich nebalo víc. Je to tím že moje pracovní nasazení je rovno mému basketbalovému talentu ( 0%) Ale budu se snažit překládat jak to jen jde... Díky za podporu Very Happy
Návrat nahoru Goto down
Dejv007
Admin
Dejv007

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyFri Mar 21, 2008 11:15 am

Tomu sám nevěříš. lol!
Návrat nahoru Goto down
mashiro
Chika-team
mashiro

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptySun Jul 20, 2008 8:17 pm

Ee to není sranda když se nikdo na nic neptá. Kurňa nějaká chvála nebo tak něco ne? sleduje to vůbec někdo Kromě mě dejva a Warrion kteří se na to dívat musíme kvůli korekci??
Návrat nahoru Goto down
Likan

Poeet p?íspivku : 33
Registration date : 15. 07. 08

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyMon Jul 21, 2008 12:45 am

jo jo ja to sleduju taky :-) jen tak dal je to dobre anime ze zacatku sem si rikal totalne uchylny anime vubec me nenapadlo ze by wubec neco takovyho mohlo existovat ,ale moc se mi libi docela mi tento druh v anime chybel titulky jsou fajn i kdyz musim ze zacatku precasovat ptz mam videa od jine skupiny .

Urcite v prekladu pokracujte pro ty co neumej anglicky je to velka zachrana ptz prijit o takoveto anime by byla velka skoda heh :-)

PS 6dil me opravdu dostal Sad Sad Sad Sad (vzdycky si rikam ze bych byl radsi sam uz od narozeni nez prijit o svoje blizke)
Návrat nahoru Goto down
Dejv007
Admin
Dejv007

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyMon Jul 21, 2008 9:11 am

Páni, to jsou názory.
Návrat nahoru Goto down
mashiro
Chika-team
mashiro

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyMon Jul 21, 2008 12:26 pm

No jestli ti to anime příjde uchylné tak se tu bude jenom stupňovat... Každopádně sem rád že to nepřekládám jen pro sebe a dejva Very Happy to anime je fajn a vzhledem k tomu že brzo bude vydaná i druhá řada tak s překladem asi budu ještě pokračovat Very Happy

jinak šestej díl mě dostal tolik že sem si udělal na dlouho pauzu... všimli jste si? Very Happy
Jo a další díly budou asi hodně drsný, rptoože sem čekoval ÄMVčka a vypadá to že se Reiji scvokne Very Happy a Dá přez papuli Aokimu ... bude to holt ještě zajímavý Very Happy
Návrat nahoru Goto down
Likan

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyMon Jul 21, 2008 1:20 pm

to je dobre uchylne mi pripadlo po par prvnich dilech heh. Tedka uz sem si na to zvykl a na druhou radu se tesim :-)
Návrat nahoru Goto down
mashiro
Chika-team
mashiro

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyMon Jul 21, 2008 9:36 pm

já taky Very Happy ale hlavně se těším na konec té první... Btw... Na ¨konci devítky a na začátku desítky se asi stane vražda a oběť bude... POčkej te si rendeer ale pachatele vám prozradím je to clown jahá to sem vás dostal co? Very Happy spoilery sou svinstvo tak je sem nedám, ale asi už už začnu překládat desítku protože mě zajímá jak dopadne ta scéna na schodech Very Happy Whohá
Návrat nahoru Goto down
warrion
Chika-team
warrion

Poeet p?íspivku : 705
Registration date : 09. 03. 08

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyMon Jul 21, 2008 9:41 pm

já už devítku viděla a desítku ne, taky jsem zvědavá, jak to dopadne
Návrat nahoru Goto down
mashiro
Chika-team
mashiro

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyMon Jul 21, 2008 10:57 pm

No já se od dejva naučil dívat při překládání... docela to urychluje moji produkci Very Happy ... takže teď musím dostat od dejva vytažený tytulky a pak ¨budu koukat/překládat muhehe Very Happy
Návrat nahoru Goto down
Likan

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyTue Jul 22, 2008 12:39 am

hmmm tedka ste me dostali .Uz to asi nevydrzim a kouknu na to bez titlu. I kdyz koukam posledni dobou na spousty anime bez titlu ,tak porad czsub je czsub. Tak pls hurry up
Návrat nahoru Goto down
Dejv007
Admin
Dejv007

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyTue Jul 22, 2008 12:43 am

Tady o fansubu nemluvte, tady se produkuje Chikasub, což je vyšší forma fansubu.
Návrat nahoru Goto down
Likan

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyTue Jul 22, 2008 6:09 am

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy right
Návrat nahoru Goto down
sovel

Poeet p?íspivku : 11
Registration date : 22. 07. 08

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyTue Jul 22, 2008 10:24 pm

Tak také se musím přihlásit, k těm co sledují toto anime. Hlavně bych chtěl poděkovat za překlad ale zřejmě to taky dorazím bez cz titl protože nevydržím čekat :-) ale určitě hned jak budou to skouku znovu. Taky sem koukal že bude 2 serie tak by bylo vážně super přeložit i jí.

Toto je opravdu trošku jiné anime:-) v poslední době začínám koukat na takové hodně zvláštní jako třeba kannazuki no miko.

Jinak 6 díl byl opravdu velmi srdcervoucí ......... Ještě jednou MOC DÍKY ZA PŘEKLAD
Návrat nahoru Goto down
Dejv007
Admin
Dejv007

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyWed Jul 23, 2008 12:56 am

Tohle mashirovi nedělejte. Už jednou s překládáním sekl a věřte mi to... Udělá to znova. Evil or Very Mad
Jestli se budete dívat bez jeho titulků, prosím. Ale neříkejte mu to. Surprised
Návrat nahoru Goto down
sovel

Poeet p?íspivku : 11
Registration date : 22. 07. 08

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyWed Jul 23, 2008 9:00 pm

ježiši jenom to ne, na překlad se opravdu moc těším, byla by velká škoda stím seknout téměř ve finále.......tedy raději počkám na titulky :-)
Návrat nahoru Goto down
Likan

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyThu Jul 24, 2008 1:24 am

Jj presne jenom at preklada. Title jsou fajn a urcite mu za ne vseci moc dekujem a vseci se tesime ma druhou radu.
Návrat nahoru Goto down
TommyCZ
Chika-team
TommyCZ

Poeet p?íspivku : 234
Registration date : 27. 07. 08

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptySun Jul 27, 2008 11:39 pm

Zdarec Smile. Mashiro, neboj... vždycky se najde někdo kdo tvoje titulky ocení(mezi ně se teď přidávám i já). Zároveň tě taky moc chválim(hlavně si kontroluj své ego Razz) a dovolil bych si i připomínku... ne vždycky tam musíš dávat "*****" do zajímavejch scén, nebo mě snad donutíš naučit se japonsky perverzní výrazy Laughing (dobrý už jsem se dočetl, že bez cenzury... tak to má bejt farao ). Neřikám že se nedá odhadnout co by tam mělo být, ale často mi to nesedělo s eng. hardsubem. Stejně se chci naučit japonsky, ale do té doby bych tě rád poprosil. Snad jsem nebyl nějak drzý, přeju hodně štěstí a odhodlání k práci(větší než tvůj um s basketbalem Basketball ).

P.S. Pravidla nejsou nijak určena, tak snad nebude vadit když doporučim anime "Kimi ga nozomu eien".... příběh je to místy dost smutný, dávám ho sem se spojistostí s 6 dílem kodomo.
Návrat nahoru Goto down
Dejv007
Admin
Dejv007

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyMon Jul 28, 2008 5:25 am

Jsi tu nový, že? Wink
To tvoje "*****" v titulcích je cenzura, kterou jsme používali do dílu 6, protože nebylo necenzurované video, ze kterého by se dalo překládat.
Od OVA dílu už děláme necenzurované titulky, ve kterých "*****" nenajdeš (a těch prvních šest, ve kterých cenzura je, už taky nejsou, na webu si můžeš stáhnout verzi dvě).
A jinak: titulky sedí perfektně. Jestli myslíš překlad, tak to bude tím, že mashiro překládá dost... od pasu. ^_^
Ne, já mu to nevyčítám, i když je mash neuvěřitelný prase na gramatiku, opravovat po něm je to fakt slast, tak je to asi jedinej člověk, jehož surovej překlad se mi opravdu líbí. Surprised
Návrat nahoru Goto down
TommyCZ
Chika-team
TommyCZ

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyMon Jul 28, 2008 6:31 pm

Jj, včera registrovaný. Jsem nevěděl že nebylo necenzurované video, se omlouvám Very Happy . Jinak titulky výborný, neni na co si stěžovat(ještě aby že Wink )
Návrat nahoru Goto down
mashiro
Chika-team
mashiro

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyMon Jul 28, 2008 7:04 pm

JJ Jak říká dejv za ****** nemůžu ty tam byli předtím a já je jen sprostě přepsal... Teď už nejen že mám tytulky bez hvězdiček ale koukám i na videa bez plyšovýho medvěda ... takže natvrdo a bez cenzůry Very Happy

Pokud jde o mé ego... No na tom nic měnit nehodlám, můžu půsovbit že jsem namyšlený panák ale kdybyste mě znali hloub poznáte že je to tak Very Happy ( Joke, Kdyby nebyl dejv takový zloun tak by jistě potvrdil že jsem hodný a milý a velké ego není můj problém, jen se rád chlubím a nechávám opěvovat toť vše...

Jinak děkuju všem co to sledujou, protože fun sub děláj lidi pro lidi, takže každá spětná vazba je moc super a nutí člověka překládat.

jinak sem právě dopřekládal desítku Very Happy ( pokud čtete žvásty co píšu na Ne Chatu na chice, tak už to víte ale z¨hlásím znova.... pokud už ste u devítky a nemůžetre vydržet co se bude dít po poslední scéně devítky tak vám jen řeknu... Desítka není příliš veselý díl... přeberte si jak chcete Very Happy

Pokud jde o mou gramatiku ano jsem prase Very Happy S tím už nic neudělám... Jen můžu říct že snaha kantorů učesatmůj písdemný projev selhala jan na základce tak na střední. A dokonce jsem prošel u matury, takže Forma není všechno ( hh rada do života) důležitej je obsah Very Happy

Pokud jde od boku překládání a nepřesnost tak poslušně hlásím že důvody můžou být různe např... některý věci můžou být přeložený špatně z Japonštiny do Angličtiny. Ale zkušené otaku občas takový špatný překlad zachytí a přeloží správně... ( například v CG volal zbouřenec jasně: Banzai!!! překlad tohoto výkřiku by byl pokud by se Dejv řídil stryktně americkým překladatelem: Ať žije Japonsko... ale Dejv se nenechal nachytat a v chika tytulkách tak je zase Banzai... ) Nebo se může stát že angický překlad po přeložení vůbec nedává smysl pak ¨se musí učesat a znehodnotit pravydli češtiny, a slohu. A třeba přeložení některých frází by bylo velmi nehezké a člověk by si je ani nestihl přečíst... ( například vdesátém díle je asi desetkrát použitá taková japonská libůstka zdvojování slov... Když chtějí aby bylo nějaké zdělení víraznější nebo otázka měla větší důležitost tak ji japonci prostě zdvojí... a věřte mi že kde to šlo nechat tam sem se to snažil narvat, ale někdy to prostě nejde. tytulky by se pa nestíhali číst, nebo by nedávasli smyslk a to přece nidko nechce...
Ano tytulky nesedí ale překladatel není stroj a nikdo to po něm nechce Very Happy ... protože strojové tytulky může dělat každý ale zaprvé nejsou hezké, za druhé nedávají smysl a za třetí je nemůže Nikdo veřejně šířit jako své dílo to by byl k smíchu Very Happy

áá zase jsem se rozkecal ale přesnost tytulků je docela zajímavý téma Very Happy
Návrat nahoru Goto down
TommyCZ
Chika-team
TommyCZ

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyMon Jul 28, 2008 7:31 pm

No ono mít úplně přesný titulky je snad nemožný... pokud bys nechtěl u jednoho dílu strávit měsíc(tvrdé práce myšleno, ne té mashirovské sunny ) ... a ještě rozdílnost jazyků.. ha. A stejně, komu na tom záleží, hlavně že jsou titulky Wink
Návrat nahoru Goto down
mashiro
Chika-team
mashiro

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyMon Jul 28, 2008 8:06 pm

Rozhodně Very Happy ... jinak náhodu dělání tytuků je nejtvrdší práce co sem kdy dělal a nezranil se trak bacha Laughing

ps.: a za +-3 roky dodělám japanistiku a budu to překládat z originálu a bude Very Happy hhá
Návrat nahoru Goto down
TommyCZ
Chika-team
TommyCZ

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan EmptyMon Jul 28, 2008 9:41 pm

Ohledně japonštiny bych měl otázky... ale nechci tu rozvíjet OT, takže se nejspíš zítra ozvu na ICQ Wink
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

Kodomo no Jikan Empty
PříspěvekPředmět: Re: Kodomo no Jikan   Kodomo no Jikan Empty

Návrat nahoru Goto down

Kodomo no Jikan
Strana 1 z 4Jdi na stránku : 1, 2, 3, 4  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Chika-fórum :: Překlady :: Dotazy k překladům-
Přejdi na: